С близо 3 млн. лв. за година са се увеличили

...
С близо 3 млн. лв. за година са се увеличили
Коментари Харесай

ПОС- терминалите все по- предпочитани за данъци и осигуровки

С близо 3 млн. лева за година са се нараснали налозите и осигуровките, импортирани в бюджета посредством физически ПОС-терминал на Национална агенция за приходите, оповестяват от офиса на приходната администрация в Хасково. Към края на септември предходната година платените отговорности посредством терминално устройство са били към 4,6 млн. лева, а към 30.09.2021 година – над 7,4 млн. лева

Това е индикатор за доверието на жителите в системата за директни заплащания на Национална агенция за приходите, която им дава опция за секунди да изплатят изискуем налог или осигуровка, разясняват от Агенцията. Плащането посредством ПОС-терминал е изключително дейно при издължаването на здравни осигуровки за незабавно възобновяване на здравни права или когато на лицето му е належащо уверение, че няма неплатени остарели отговорности.

За разлика от другите типове, заплащането посредством терминално устройство е без такса и се отразява незабавно в персоналните данъчно-осигурителни сметки на жителите. Това значи, че задължението се погасява на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. Единствено, обръщат внимание от Национална агенция за приходите, когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или такива, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране, и лишава повече време.

Клиентите на Национална агенция за приходите в Хасково могат да заплащат дължими суми посредством 8 физически ПОС-терминала, оповестяват от офиса. 7 от тях се намират в централната постройка на пл. „ Свобода “ 2, а 1 в постройката на дирекция „ Събиране “ на бул. „ България “ 152.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР