С близо 3 млн. лева започва дългоочаквания ремонт на читалище

...
С близо 3 млн. лева започва дългоочаквания ремонт на читалище
Коментари Харесай

С 3 млн. лв. преобразяват читалището в Асеновград 

С близо 3 млн. лв. стартира дълго чакания ремонт на читалище „ Родолюбие “ в Асеновград. Кметът доктор Христо Грудев подписа публично контракт за ремонта, който ще продължи 30 месеца. Той стана факт, откакто община Асеновград завоюва план по Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014 година – 2020 година името на плана е „ Културна инфраструктура - възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на читалище „ Родолюбие “, гр. Асеновград “, №:BG16RFOP001-1.025-0007-C01. Обща стойност на инвестицията е 3 222 579,71 лв.. От тях, 2 441 335, 69 лв. са безплатна финансова помощ и 781 244,02 лв. - съфинансиране от община Асеновград.

Проектът планува възобновяване, само че и повишение на енергийната успеваемост на НЧ „ Родолюбие “. Предстои замяна на съществуваща амортизирана дограма и доставка и монтаж на нова енергийноефективна. Ще бъде положена вътрешна топлоизолация по външни ограждащи стени. В плана е включена замяна на част от съществуващите покривни покрития с ТИ панели с минерална вата. Вътрешната ВиК-инсталация се сменя изцяло, ще бъде сменена и електроинсталацията, като ще се вкара енергоспестяващо осветяване, структурно окабеляване и сигнално-охранителна апаратура.

Предвиден е ремонт и на зрителната зала, където се сменят настилките се обезпечава достъп на хора в неравностойно състояние. По план ще бъдат доставени и инсталирани профилирани машини, уреди и съоръжение: театрално осветяване, пулт за осветяване и разнообразни видове прожектори, портален осветителен мост, ръчни подемници за декори, панорамни подемници, нови театрални столове, пердета, озвучителни тела, цифрова микрофонна система, съоръжение за апаратна, подемници и ръкохватки за хора с увреждания и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР