С близо 25% е намалял мигрантския натиск през Балканския маршрут,

...
С близо 25% е намалял мигрантския натиск през Балканския маршрут,
Коментари Харесай

По-близо до Шенген: Мисия с участието на Австрия и Нидерландия отчете готовността ни

С близо 25% е намалял мигрантския напън през Балканския маршрут, регистрират от Третата интернационална задача по Шенген, която е направила оценка на страната ни.

Докладът на задачата ще бъде показан на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи " на 5 декември и към този момент е изпратен до всички вътрешни министри на страните-членки на Евросъюза. Този път в проверяващата задача са взели участие специалисти от Германия, Австрия и Нидерландия. Вътрешният министър Калин Стоянов, чака тези страни да трансформират позицията си за участието на страната ни в Шенген:

" Заключението на комисията е това, че България продължава да дава отговор на изискванията да бъде пълновръстен член на Шенген. В предните две визити, макар поканата към Нидерландия, те отхвърлиха да дойдат, което беше индикация, че няма по какъв начин да се случи България да бъде призната още тогава в Шенген. Но този път те имаха специалист - представител, който беше част от екипа проверяващи ", съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Според него това, че специалисти от Нидерландия и Австрия вземат участие в тази задача и застават зад този отчет приказва, че ще бъде по-лесно идната седмица на Съвета по правораздаване и вътрешен ред.

" За мен това е следващата позитивна индикация, че ние сме на вярната посока и има голяма възможност Нидерландия и Австрия да трансформират своята позиция ", сподели вътрешният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР