С близо 22 % се увеличава броят на издадените разрешителни

...
С близо 22 % се увеличава броят на издадените разрешителни
Коментари Харесай

Сериозен ръст на издадените разрешителни за строеж през второто тримесечие


С близо 22 % се усилва броят на издадените разрешителни за градеж през второто тримесечие на годината на база на първите три месеца от годината. Годишният ритъм на напредък за интервала април - юни е близо 29 %, сочат данните на Националния статистически институт. Ръстът в издадените разрешителни за градеж на нови жилища идва на фона на рекордната инфлация, затова и повишаването на строителните материали. Доставките на част от тях са проблематични и поради нарушените търговски вериги.

Въпреки това за интервала от април до юни са издадени повече разрешителни за градеж, а броят на жилищата в новостроящите се здания е над 45 % повече, регистрират от Национален статистически институт.

Площта също е над 44 на 100 по-голяма по отношение на разрешителните, издадени през първото тримесечие на годината.

Най-много жилища са стартирани да се строят в София, Варна, Пловдив и Бургас. Наблюдава се растеж и при разрешителните за административни здания.

Вчера огромна консултантска компания излезе с изследване, в което обрисува наклонност на закъснение на търсенето на жилища от висок и средновисок клас. Все повече чужденци имат интерес към покупка на парцел, само че той е към към този момент издигнати жилища.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР