С близо 20 % повече са спестените вредни вещества и

...
С близо 20 % повече са спестените вредни вещества и
Коментари Харесай

Използването на газ намалява с 20% вредните вещества

С близо 20 % повече са спестените нездравословни субстанции и парникови газове от потреблението на синьо гориво. Данните са за първата половина на 2017 в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Газификацията и потреблението на природен газ, вместо обичайните течни и твърди горива и електрическа енергия, водят до доста и дейно понижаване на излъчванията на нездравословни субстанции и парникови газове.

Данни на Овергаз сочат, че за първите шест месеца на 2017 година вследствие на реализирана от компанията газификация е избегнато отделянето в атмосферата на 14 983 тона серни и азотни оксиди, прахови частици, въглероден оксид и летливи органични съединения. Това са субстанции, които оказват доста негативно влияние върху човешкото здраве и качеството на атмосферния въздух.

Газификацията на промишлени, обществено-административни и битови консуматори е съдействала за понижаване на излъчванията на парникови газове. Анализът демонстрира, че през първата половина на 2017 година потреблението на синьото гориво е асъдействало да се избегне издаването на над 265 000 тона парникови газове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР