С близо 20% да бъдат повишени тарифите на таксиметровите услуги

...
С близо 20% да бъдат повишени тарифите на таксиметровите услуги
Коментари Харесай

Бакшиши от Бургас искат повишаване на тарифите с близо 20%

С близо 20% да бъдат нараснали цените на таксиметровите услуги в Бургас, упорстват от сектора. Превозвачи и таксиметрови водачи са изпратили предложенията си до общинския съвет и комисията по превоз.

Последната актуализация на цените е от юни 2022-а година, а оттогава е регистрирана инфлация от 15%, се споделя в претекстовете.

Минималната цена от 1,09 лева за км да стане 1,30 лева, а нощната - от 1,19 лева - на 1,45 лева. 

" Това е искане в отбрана на водачите, а на Общинския съвет оставяме да отбрани ползите на клиентите, като реши каква ще е оптималната цена. Минималната работна заплата следва да се вдигне от нова година. Цените в сервизите, което е едно главно перо на водачите, са се вдигнали минимум двойно. За да се поддържа, да бъде рентабилна тази специалност, би трябвало да е минимумът, който желаеме ", сподели уредникът на подписката Борислав Първанов. 

Дали повишението на цените няма да отдръпне клиентите?

" Че те клиентите постоянно могат да избягат. Защо не избягат от магазина? И там се подвигна всичко, без никакво ограничаване. И хората отново купуват ", показаха мнение и таксиметровите водачи. 

Такситата да влизат и в региона на автогарите " Юг " и " Запад " е също измежду настояванията на водачите. Те упорстват и за слагане на еко тоалетни на някой от таксиметровите стоянки. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР