С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над

...
С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над
Коментари Харесай

С над 170 км/ч е шофирал пияният, който помете спирка и склад във Велико Търново

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е карал мъжът, който тази нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново, съобщи Българска национална телевизия.

 Пиян водач опустоши автобусна спирка, два автомобила и се заби в склад Виж още

Инцидентът е станал в неделя малко след 22 часа на улица " Магистрална " във Велико Търново, която е една от най-натоварените в града, тъй като е част от основния път София Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав сектор изпуснал ръководството, блъснал се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския превоз. А хората на място през днешния ден разясниха, че километражът на автомобила му е заледен на 175 км.

" Затова споделям, че е карал с над 190 - 200 километра в час, защото след спирачния път, скоростта на удара е била към 170 километра в час ", изясни притежателят на отнесения склад Стефан Миланов.

При случая като по знамение няма жертви и тежко потърпевши. Материалните вреди обаче са големи.

" 15 минути преди случая съм бил на обекта и когато към този момент дойдохме тук, стана ясно, че е доста сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална вреда. Унищожена е най-вече фасадата на постройката, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни стопира работата най-малко за 2-3 седмици, до момента в който възстановим вредите ", описа още Миланов.



Междувременно от Районната прокуратура във Велико Търново оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане, а 36-годишният лидер ще бъде притеглен като обвинен.

По досъдебно произвеждане са събрани и доказателства, че на 20 ноември 36-годишен лидер е управлявал личния си лек автомобил " Форд " с централизация на алкохол в кръвта  - 1,91 промила.

Към сегашния миг са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности - осъществен е оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци, изискани са съответните информации, информация и друга документи от голяма важност за следствието, назначени са съответните експертизи (комплексна автотехническа, техническа и оценителна; сложна строително-техническа и оценителна), показват още от прокуратурата.

Водачът е настанен в отделения по неврохирургия при МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ", като му следва оперативно лекуване. Налице са данни, че мъжът е с фрактура на ключица и ребро, както и с разкъсно-контузни рани в региона на лицето.

Той не е осъждан досега.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура -Велико Търново.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР