С близо 18 хиляди повече са жертвите на Covid-19 в

...
С близо 18 хиляди повече са жертвите на Covid-19 в
Коментари Харесай

КОВИД по света: Шест случая в Нова Зеландия за последните два дни

С близо 18 хиляди повече са жертвите на Covid-19 в Испания , излиза наяве от поправени данни на националната статистика за интервала март - май. Така общият брой на жертвите в Испания е 65 хиляди и страната изпреварва Англия в челото на черната статистика.

Турция регистрира през днешния ден рекорден брой умряли ковид - 220, съобщи Ройтерс. Новозаразените в страната за последното денонощие са близо 30 хиляди и 500.

Франция връща вечерния час поради ковид а и отсрочва плануваните облекчения на рестрикциите.

Дания разшири територията , на която в страната са в действие ограничаващи ограничения. Те към този момент засягат 80 % от популацията.

Причината е най-високият растеж в броя инфектирани с ковид за един ден. 

Новозеландските управляващи са записали шест нови случая на ковид за миналите две денонощия, съобщи ТАСС.

Става дума единствено на пасажери, завърнали се от чужбина, прецизира министерството на опазването на здравето. Те са пристигнали от Англия, Обединените арабски емирства, Швеция и Република Южна Африка в интервала 26 ноември - 7 декември и са сложени под карантина до цялостното си излекуване

До момента на територията на Нова Зеландия са регистрирани общо 2092 случая на ковид , като 25 души са умряли.

От 24 март в страната действаха строги антиепидемични ограничения, които бяха анулирани изцяло на 9 юни, цитира Българска телеграфна агенция.

Група външни съветници към американската Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA) одобри с огромно болшинство рекомендация да се разреши по ускорена процедура потреблението на имунизацията против ковид а на „ Пфайзер “ (Pfizer), предадоха международните организации.

Вотът дава зелена светлина на организацията да позволи използването на имунизацията в Съединени американски щати, където Covid-19 към този момент лиши живота на над 285 000 души. Очаква се разрешението да бъде обещано през идните дни.

Панелът гласоподава със 17 гласа „ за “ при 4 „ срещу “, че известните изгоди от използването на имунизацията, създадена от Пфайзер и немската компания Бионтех (BioNTech), надвиват над рисковете при лица на и над 16 години. Един от членовете на групата се въздържа от гласоподаване, добавя Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР