С близо 151 милиона лева ще бъдат ремонтирани минимум 25

...
С близо 151 милиона лева ще бъдат ремонтирани минимум 25
Коментари Харесай

С близо 151 милиона лева ще бъдат ремонтирани минимум 25 училищни общежития

С близо 151 милиона лв. ще бъдат ремонтирани най-малко 25 учебни общежития. Това е планувано в оповестения за публично разискване план за насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възобновяване и резистентност, оповестяват от МОН.

Максималният размер на инвестицията може да е 6 млн. лв.. Ще се финансират ремонт, реорганизация, главно възобновяване, доставка, монтаж на съоръжение и обзавеждане на общежитията.

Могат да аплайват общински учебни заведения, държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за поддръжка за личностно развиване. Проектът за насоки е оповестен на уеб страницата на просветното ведомство, а оферти по него могат да се вършат до 2 декември.

През април кабинетътодобри спомагателни 10 млн. лв. за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития.

През септември 2020 година държавното управление даде 66 млн. лв. за ремонта на студентски общежития. През 2020 година за задачата бяха усвоени 700 000 лева, а през 2021 година - 26 152 209 лв., напомнят от МОН.

С ремонтите ще бъдат усъвършенствани социално-битовите условия на студентите - ще се влага в енергийната успеваемост на постройките и ще се обезпечи модерна среда за подготовка. Това ще усъвършенства качеството на висшето обучение и ще подтиква интереса на студентите към образованието.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР