С близо 1/3 повече са случаите на вирусен менингит от

...
С близо 1/3 повече са случаите на вирусен менингит от
Коментари Харесай

Увеличават се заболелите от менингит заради комарите

С близо 1/3 повече са случаите на вирусен менингит от началото на годината, спрямо миналата, заяви bTV.

Сред аргументите за разболяване от вируса могат да бъдат комарите и до момента на хората до нечисти места.

Преди по-малко от месец 4-годишният наследник на Кристин заболява от вирусен менингит. Всичко стартира като естествена вирусна зараза, само че следват затруднения и по този начин фамилията стигат до болничното заведение.

" Ако още 24 часа той беше останал на неверна терапия, не желая да споделям какво щеше да се случи. Той към този момент си проходи, махна му катетъра, почна да си приказва обикновено ", сподели майката Кристин Въчина.

Сред главните преносители на вирусния менингит са комарите. Но освен. Симптомите се появяват след 10 дни. Най-често това са: остра диария, висока температура, болежка в мускулите и замаяност. " Вирусните менингити по принцип са самоограничаващи се болести, т.е. болести, които минават непринудено. Основната цел на лекуването е да се води битка с оттока на мозъка, което е главното нещо, което се провожда в една такава зараза ", уточни доцент Атанас Мангъров -началник на детско поделение на Инфекциозна болница.

И друга заплаха през лятото - вирусът западнонилска тресчица. Пикът експертите чакат в края на месеца. " В България предходната година имаше 13 заболели, от които двама починаха със засягане на централната нервна система ", уточни проф. доцент Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР