С благотворителна кауза игра в Стани богат Кремена Димитрова. Тя

...
С благотворителна кауза игра в Стани богат Кремена Димитрова. Тя
Коментари Харесай

Участничка спечели 5000 лева в Стани богат за дарение на Преображенския манастир

С благотворителна идея игра в " Стани богат " Кремена Димитрова. Тя работи в Националния кино център, а любопитен факт за нея е, че е взела участие в археологически разкопки.

Участничката разкри, че ще направи подаяние на Преображенския манастир, а това решение взела тази година, когато била на посещаване там.

Снощи тя отговори на първите шест въпроса, а през днешния ден продължи играта си, притежавайки три жокера. Такъв не й се наложи да употребява на питането за 1500 лв. " Коя е най-рядката измежду познатите ни кръвни групи? " - AB негативна, А позитивна, 0 негативна или В позитивна. Тук вярно уточни АВ негативна.

На осмия въпрос употребява и първия си жокер. Водещият Михаил Билалов я попита " Кой от газовете се съдържа в най-малки количества в земната атмосфера? " - Азот, Кислород, Аргон или Въглероден диоксид. След " допитване " до " 50:50 ", тя се спря на въглероден диоксид и по този начин продължи напред.

" Колко време не престава най-кратката война в историята, Англо-занзибарската, състояла се в края на XIX век? ", бе идващото запитване. Тук тя се обади на приятелката си Силвия Недкова, която я насочи към " 38 минути ", който се оказа верен, а другите разновидности бяха 10 часа, 4 дни и 27 дни.

Димитрова заключи 5000 лв. като втора сигурна сума и съумя да я завоюва с помощта на третия си жокер - помощ от другар в публиката. Въпросът бе " Остров Фезан принадлежи на две страни и те се редуват в ръководството му през 6 месеца. Кои са тези страни? " Възможностите бяха Русия и Финландия, Съединени американски щати и Аржентина, Франция и Испания и Северна и Южна Корея. На помощ й пристигна шефът на плевенския спектакъл Димитър Кабаков, който я насочи към правилния отговор - Франция и Испания.

Следващият въпрос се оказа непостижим за нея. Той бе " Какво извънредно нещо се раздава на хората към църквите след Великденските служби в Папуа Нова Гвинея? " Тук Димитрова уточни " Пари ", само че верният се оказа " Тютюн и цигари ", като останалите варианти бяха " Гривни от мъниста " и " Козе сирене ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg