С благотворителна изложба базар във Велико Търново набират средства в

...
С благотворителна изложба базар във Велико Търново набират средства в
Коментари Харесай

С благотворителна изложба подкрепят талантливи самодейци в Търново

С благотворителна галерия базар във Велико Търново набират средства в поддръжка на надарени самодейци в неравностойно състояние. Традиционната самодейност се организира за единадесета поредна година, а основатели са Съюзът на инвалидите в старопрестолния град и Общината. Поводът е Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, който е отбелязван от 1992 година насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи /ООН/.
 islojba_1000x666  islojba1_1000x667  islojba2_1000x667
Щандовете са ситуирани във фоайето на Община Велико Търново. Изложени са разнообразни ръкоделия, сувенири, художествени произведения, играчки, коледна декорация и други произведения. Те са направени от членовете на арт-ателието към локалната организация на хората с увреждания. Събраните от базара средства ще послужат за поддръжка на активността на ателието.

Изложбата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков и шефа на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ” Росица Димитрова. Те поздравиха основателите на творенията и им пожелаха здраве и радостно посрещане на наближаващите празници.

„ Благодаря на Съюза на инвалидите за хубавата самодейност. Нека всеки от нас направи дребен жест и да поддържа тази чудесна идея. Нека да зарадваме нашите близки и другари с подарък, който е направен от сърце, с доста гений и обич ”, обърна се към създателите самодейци Ганчо Карабаджаков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР