С благословията на Запада създаването на нацистка полицейска държава в

...
С благословията на Запада създаването на нацистка полицейска държава в
Коментари Харесай

Лавров: С благословията на Запада създаването на нацистка полицейска държава в Украйна е завършено

С благословията на Запада основаването на нацистка полицейска страна в Украйна е приключено, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Създаването на нацистка полицейска страна [в Украйна] е в разгара си. По създание то към този момент е приключено с благословията на Запада ", съобщи той на конференция за резултатите от съветската дипломация през 2022 година

Лавров напомни, че през 2004 година, времето на първия Майдан в Украйна, за първи път европейски публични лица обявиха: " Украйна би трябвало да избере с кого да бъде - със Запада или с Русия ". Оттогава насам, съгласно министъра, този метод в западната политика към района се предизвиква поредно.

Русия разчиташе, че Европа ще разбере, че е невероятно да " мами непрекъснато " и да се нарушават дадените обещания, в това число по въпроса за разширението на НАТО на изток, сподели още съветският външен министър.

" Дадох образец с първия Майдан в Украйна през 2004 година, когато публична Европа сподели, че Украйна би трябвало да избира: с Европа или с нас. Това беше три години преди речта на [руския президент Владимир Путин] в Мюнхен. И тогава разчитахме, че разсъдъкът ще надделее и Европа ще разбере, че не може непрекъснато да мами, че не може непрекъснато да придвижва НАТО на изток в прорез с дадените обещания ", сподели той.

В този подтекст съветският външен министър добави, че Москва ще бъде принудена да предприеме неуточнени ограничения по границата си, в случай че Финландия се причисли към военния алианс на НАТО, заяви Ройтерс.

Лавров съобщи, че Финландия дълго време е била образец за другарски връзки, само че бързо е трансформирала реториката си във връзка с Москва. Той съобщи, че заради това Русия ще би трябвало да предприеме " подобаващи ограничения на нашите граници ", в случай че Финландия, която споделя 1300 км граница с Русия, в действителност стане член на НАТО.

Думата " война " беше най-трагичната през 2022 година, само че дейностите на Русия са отговор на хибридната война, която Западът води, уточни още Лавров.

Руският външен министър уточни, че Съединени американски щати са прекъснали договарянията с Русия за стратегически разговор и че връзките сред Вашингтон и Москва няма да бъдат същите като преди. Лавров също по този начин сподели, че виновност за началото на дипломатическия спор сред Москва и Вашингтон носи някогашният американски президент Барак Обама, откакто по време на неговото ръководство бяха изгонени 35 съветски дипломати след известията за съветска интервенция в американските избори през 2016 година, осведоми Ройтерс.

" Думата " война ", “ сподели Лавров в отговор на въпрос коя е най-трагичната дума през миналата година. „ Не се опасявам да го кажа, тъй като това, което се случва, е нашият отговор, който, както сподели президентът [Владимир Путин], може би е трябвало да бъде даден малко по-рано, само че това е тъкмо отговорът “, съобщи ТАСС.

В същото време съветският външен министър означи, че думата, която дава вяра, е " победа ". " Мисля, че светът би трябвало да чуе думата " победа ". Онези, които желаят да чуят думата " договаряния ", за жалост, в действителност не желаят тези договаряния и манипулират този термин по всички вероятни способи, с цел да удължат допустимо най-дълго тази война против Русия ", акцентира Лавров.

 

Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че подготвяли почвата за спора в Украйна като част от това, което той назова хибридна война против Москва.

На конференция в съветската столица Лавров съобщи, че рецесията в Украйна е почнала доста преди Москва да изпрати десетки хиляди бойци в страната през февруари предходната година в границите на по този начин наречената от Кремъл " специфична военна интервенция ".

Вашингтон и Западът упрекват Москва, че преследва непровокирано присвояване на земи в Украйна в колониален жанр, до момента в който Русия показва конфликта като исторически сред нея и Запада.

Лавров също по този начин съпостави неотдавнашните дейности на Съединени американски щати с тези на Адолф Хитлер и Наполеон Бонапарт, като съобщи, че Вашингтон е подчинил Европа, с цел да води война против Москва.

Той съобщи, че нацисткият водач и френският император в миналото са се пробвали да употребяват същата тактичност против Русия.

" Съединените щати, посредством Украйна като марионетка, водят война против нашата страна със същата задача: окончателното решение на съветския въпрос ", съобщи Лавров пред кореспонденти на годишната си конференция.

Руският външен министър установи, че Москва към момента не е видяла съществени оферти за мир в Украйна и че концепциите на украинския президент Володимир Зеленски по този въпрос са неприемливи.

Лавров съобщи, че Москва е подготвена да разиска спора със западните страни и да отговори на всички съществени оферти, само че че при всеки диалог би трябвало да се обърне внимание на по-широките опасения на Русия за сигурността.

Говорейки на конференция в Москва, Лавров още веднъж прикани НАТО да отстрани своята " военна инфраструктура " от Украйна и други страни, намиращи се наоколо до границите на Русия.

Лавров също по този начин уточни, че унижението, на което са подложени етническите руснаци в Украйна, е недопустимо.

Според оценката на съветския външен министър Западът взема решение всичко вместо Украйна.

Руският външен министър уточни, че след края на Студената война Съединените американски щати са нахлували в непознати територии към 300 пъти.

Той регистрира, че арабските страни не се причислиха към антируските наказания макар натиска на Запада.

Лавров означи още, че западните страни се пробват да основат блокове против Русия и Китай в Азиатско-Тихоокеанския район (АТР). Той упрекна Запада, че търси способи да нервира и разгневява Китай по редица въпроси, като статута на Тибет и Тайван. Според Лавров Китай е прекомерно всесилен, с цел да могат Съединени американски щати сами да му се опълчват, по тази причина Вашингтон е заставен да " активизира " Запада в поддръжка на антипекинската си стратегия.
 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР