С благославяне на хляба от свещеници от благоевградския храм Въведение

...
С благославяне на хляба от свещеници от благоевградския храм Въведение
Коментари Харесай

„За хляба наш…“

С благославяне на хляба от свещеници от благоевградския храм „ Въведение Богородично “ бе сложено начало на 23-то издание на Национален училищен празник „ За хляба наш… “.

Участниците и уредниците бяха приветствани от кмета на Благоевград Илко Стоянов, който поздрави пазителите на българските обичаи и традиции и изрази убеденост, че самодейността ще продължава да се разраства.

В тазгодишното издание на ученическия празник участваха стотици деца от цяла България.

Програмата от първия ден на празника продължи с награждаване на отличените участници в състезанията: „ Рисунка “, „ Приложно изкуство “, „ Дигитална рисунка “, „ Разказ “, „ Есе “, „ Рецептите на баба “, „ Научна разработка ”. Беше показан открит урок и демонстрации на тематика „ Хлебни орнаменти употребявани в хлебопроизводството ”, а небезизвестните Логодажки баби замесиха самун със стогодишен мая.

По време на откриването участваха още Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Силвия Домозетска, шеф на Дирекция „ Култура, спорт, туризъм “ и Силвия Иванова, шеф на Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

Днес програмата продължи с конкурс „ Сценично показване на ритуали, драматизации, песни и танци свързани с хляба ” и Модно ревю с участниците в раздел „ Мода и дизайн “.

Бяха наградени отличените участници в състезанията: „ Макети “, „ Сценично показване на ритуали, драматизации, песни и танци свързани с хляба ”, а директно по-късно беше и формалното закриване на XXIII Национален училищен празник “За хляба наш… “

Участниците и творбите бяха оценени от комисии, формирани от експерти хореографи, сценаристи, музиканти. Всички участници получиха грамота за присъединяване, а всички отличени участници – особено направен плакет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР