С благодарствен молебен и полагане на венци бе отбелязана 144-тата

...
С благодарствен молебен и полагане на венци бе отбелязана 144-тата
Коментари Харесай

Варна отбеляза годишнината от Освобождението си

С признателен молебен и полагане на венци бе маркирана 144-тата годишнина от Освобождението на Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Церемонията се организира се в Духовно-просветния център „ Св. Архангел Михаил “ на ул. „ 27 юли “, там където през 1878 година варненци се другар в двора на тогавашното учебно заведение и църквата " Св. Архангел Михаил " в очакване на освободителите.

В общоградското поклонение взеха присъединяване почетен часовой и представителният духов оркестър на Военноморските сили.

Венци и цветя в символ на благодарност връчиха кметът на града Иван Портних, зам.-областният шеф Павел Попоп, ръководителят на общинския съвет Тодор Балабанов, началникът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Михов, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, представители на Варненската и Великопреславска света митрополия, районни кметове, политици, ветерани от войната, а също и доста жители.

По случай празника от 20.30 часа довечера на площад „ Независимост “ ще организира концерт с присъединяване на Симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна и солисти с диригент Петър Тулешков. Програмата включва произведения от Асен Карастоянов, Виктор Райчев, Щраус, Калман, Лехар и Офенбах.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР