С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност

...
С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност
Коментари Харесай

Благодарност от областната болница в Сливен към Ротари клуб за направено дарение

С признателност към Ротари клуб-Сливен за следващия жест на човечност и съпричастност, ориентиран към най-малките и нежни наши пациенти.

С дарените средства от благотворителната самодейност през м. декемви 2021 година, беше закупен Апарат за дихателно подкрепяне /Oxymeter/ на недосенените бебета. Тази апарат  е актуален, доста щадящ и отговарящ на най-новите условия за дълготрайно лекуване и развъждане на прекомерно рано родените деца.

Неонатологично поделение към МБАЛ „ Д-р Ив. Селимински – Сливен “ гр. Сливен е характерно здравно звено с съществена задача запазване живота и здравето на новородените деца. То е само на територията на града за развъждане, интензивно и характерно лекуване, както и консултативна помощ на рискови и недоносени новородени, без аналог в региона. През отделението минават към 1 500 новородени за година. От тях почти 15-16 % са с друга степен на недоносеност, което подрежда региона ни на едно от първите места в страната по брой прибързано родени бебета.

Призвание е да работиш в поделение, където дълго чаканите бебета се раждат, само че остават в кувьози с месеци. Нужен е висок професионализъм, мощ и предпочитание да бъдеш потребен, с цел да продължиш живота в нежния и недорасъл организъм, да дариш наслада, да изпълниш със смисъл дните на бъдещите родители, да сбъднеш фантазиите им! Грижите на колектива на неонатологично поделение са денонощни, тъй като битката, която водим е за спасението на човешкия живот!

Децата на България не избират по кое време и къде да се родят. Само ние можем да изберем да им помогнем, с цел да израстнат здрави и щастливи!

Позволете да Ви поздравим за благородната Ви задача, изразяваща явния приоритет, който Вие отдавате на децата и детското опазване на здравето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР