С благодарност към Бога и нова надежда прекрачваме прага на

...
С благодарност към Бога и нова надежда прекрачваме прага на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ни припомни: Всяко царство, разделено на части една против друга, запустява!

С признателност към Бога и нова вяра прекрачваме прага на още една година от третото хилядолетие след Въплъщението на Божия Син и наш Изкупител и Спасител - Господ Иисус Христос.

 

Молим се за по-добри и светли съдбини, за повече снизхождение сред индивидите, за бездънен, същински мир във всяко човешко сърце, на всички места по нашата изстрадала земя.

 

Това споделя българският патриарх Неофит в обръщението си при започване на Новата 2023 година, оповестиха от Българската патриаршия.

 

Негово Светейшество отбелязва, че през миналата година животът ни беше белязан от нещастието на разразилата се в самото сърце на християнска Европа, в братска православна Украйна братоубийствена война.

 

" Конфликт, в който едни против други се изправиха братя по религия и род; спор, който ще има своите отблясъци и последствия в продължение на десетилетия, посявайки семето на враждата и за бъдещите генерации.

 

Това злочестие имаше своето влияние и върху нас и нашия живот, предизвиквайки и в нашето общество и страна разделения и противодействия, които помрачиха църковния и общностния ни живот ", декларира българският патриарх Неофит.

 

Той пожелава: " Затова дано през днешния ден, при започване на Новолетието, още веднъж да отправим най-искрените си молебствия към Небесния ни Отец да вразуми всички, да смекчи всяко яростно сърце и обилно да ни дарува Своя мир и Своята неоскъдяваща берекет, с цел да можем да градим сегашното и бъдещето си в единение и в единодушие, с добра и богатства воля, във взаимно съгласие и взаимопомощ, тъй като от Спасителя знаем и би трябвало добре да помним, че "... всяко царство, разграничено на части една срещу друга, запустява; и всеки град или дом, разграничен на части една срещу друга, няма да устои " (Мат. 12:25).

 

" Нека Новата 2023 година бъде година на надълбоко и откровено смирение за нашите грехове, година на положителната воля и на възобновяване на мира по целия свят. Само по този начин ще можем да строим живота си и този на нашите деца съгласно Божията свята воля, постигайки Божия план и божественото предопределение, с които индивидът е сътворен - да ръководи като добър собственик поверения му от Твореца свят, да доближава святост и богоуподобяване.

 

Нека смирението, молитвата и благодарността ни към Бога бъдат наши непрекъснати спътници през настъпващата година! Да търсим и да изпълняваме не своята егоистична и несъвършена воля, а Божията воля, която ясно ни е засвидетелствана на страниците на Божественото Писание, от които Господ и през днешния ден ни приказва и споделя: " Аз пристигнах, с цел да имат живот, и да имат в обилие " (Йоан 10:10). И още: " Мир ви оставям; Моя мир ви давам " (Йоан 14:27). Да бъдем - по думите на апостола - " синове на светлината и синове на деня " (1 Сол. 5:5), почтени за дара на преизобилната Божия обич.

 

Божият мир и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас! Честито Новолетие! ", насочва своя благослов българският патриарх Неофит.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР