С бейби бум на тризнаци се похвали Майчин дом. Две двойки

...
С бейби бум на тризнаци се похвали Майчин дом.
Две двойки
Коментари Харесай

Цяло чудо: Бейби бум на тризнаци в Майчин дом

С бейби взрив на тризнаци се похвали " Майчин дом ".

Две двойки тризнаци - общо 4 девойки и 2 момчета, са се родили за една нощ в болничното заведение, което е извънредно рядко събитие.

Интересно е и че и при двете дами бременностите са настъпили непринудено - без потребление на методите на инвитро оплождане.

Д-р Сергей Славов, чийто екип е изродил двете майки, уточни, че по научни данни на всеки 6400 раждания едно е от триплодна бременност.
 Тризнаци се родиха в Добрич за първи път от 10 години
Тризнаци се родиха в Добрич за първи път от 10 години

Двете момчета са еднояйчни близнаци, а момичето е разнояйчно

Той дефинира две раждания едновременно като " цяло знамение ".

" В множеството случаи ражданията на тризнаци се случват посредством цезарово сечение, като провокации има както за износването, по този начин и за следенето на бременността, тъй като при триплодна бременност затрудненията са доста чести. Но за благополучие нашите двойки тризнаци се родиха със приемливо тегло и в прецизен миг - в 33-34 гестационна седмица, когато зрелостта на бебетата е задоволително добра, с цел да се развият по-късно безпроблемно ", изясни още акушер-гинекологът.

За 39-годишната Галина Ангелова това е четвърто по ред раждане. Вечерта на 28 януари тя постъпва с контракции в " Майчин дом ", пренасочена от Спешното поделение в Дупница и малко по-късно проплакват нейните три здрави девойки.

Сутринта на 29 януари на бял свят се появяват и тризнаците (две момчета и момиче) на 25-годишната Невсе Сакали от село Брезница, Гоце Делчев. За нея това е първо раждане.

Майките и бебета са в устойчиво положение под грижите на неонатолозите в " Майчин дом ".
 Тризнаци се родиха в София
Тризнаци се родиха в София

В столичната Първа АГ болница " Света София "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР