С бесни темпове се развиват технологиите с изкуствен интелект.Само един

...
С бесни темпове се развиват технологиите с изкуствен интелект.Само един
Коментари Харесай

Ето го склададжията робот, който може да прави всичко без да мрънка за нищо

С гневни темпове се развиват технологиите с изкуствен интелект.

Само един от образците е Digit.

Разработен е от стартъп компанията Agility в Орегон, Съединени американски щати.

Днес компанията показва част от тази работа в малко видео, споделено посредством нейните обществени канали, съобщи.

„ Бяхме любопитни да забележим какво може да се реализира посредством консолидираното на тази технология в Digit “, отбелязва компанията.

„ Физическото олицетворение на изкуствения разсъдък сътвори демонстрационно пространство с поредност от номерирани кули с няколко височини, както и три кутии с голям брой различни характеристики. На Digit беше дадена информация за тази среда, само че не получи никаква съответна информация, а единствено команди на натурален език с друга трудност, с цел да забележим дали може да ги извърши.

Във видео образеца на Цифрата се споделя да вземе кутия с цвета на „ светлинния меч на Дарт Вейдър “ и да я реалокира до най-високата кула.

Процесът не е незабавен, а по-скоро муден и умишлен, както може да се чака от проява на ранен стадий. Роботът обаче извършва задачата тъкмо, както е разказано.

Agility означават: „ Нашият екип за нововъведения създаде тази интерактивна проява, с цел да покаже по какъв начин новите технологии могат да създадат нашите роботи по-гъвкави и по-бързи за внедряване. 

Демонстрацията разрешава на хората да приказват с Digit на натурален език и да го карат да извършва задания, давайки взор към бъдещето. “

Комуникацията на натурален език е основно евентуално приложение за тази технология, дружно със способността за програмиране на системи посредством технологии с невисок код и без код.

Досега роботът има 60 разнообразни умения и продължава да ги усилва.

Даниела Рус от MIT CSAIL сподели: „ Оказва се, че генеративният AI може да бъде много мощен за решение даже на проблеми с планирането на придвижването. Можете да получите доста по-бързи решения и доста по-плавни и човешки решения за надзор, в сравнение с с решения за прогнозиране на модели. Мисля, че това е доста мощно, тъй като роботите на бъдещето ще бъдат доста по-малко роботизирани. Те ще бъдат доста по-плавни и човешки в придвижванията си.

Потенциалните приложения тук са необятни и вълнуващи – и Digit, като усъвършенствана налична в комерсиалната мрежа роботизирана система, която се пилотира в центрове за осъществяване на Amazon и други места в действителния свят, наподобява като главен претендент.

Скоро роботите ще работят заедно с хората.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР