С бдения в цялата страна граждани почетоха паметта на убитата

...
С бдения в цялата страна граждани почетоха паметта на убитата
Коментари Харесай

Граждани почетоха убитата Виктория Маринова с бдения в цялата страна

С бдения в цялата страна жители уважиха паметта на убитата по изключително нечовечен метод в Русе журналистка Виктория Маринова.
На площад “Света неделя” в София се събраха стотици, които възпламениха свещи в памет на Виктория. Някои от жителите носеха плакати, на които пишеше: “Корупцията убива!”. Други приканиха час по-скоро да се разкрие причинителят на тежкото закононарушение.
Сподели с товите другари
Припомняме, че през днешния ден управляващите показаха, че работят по всички вероятни версии за убийството. А съгласно 24 часа околните на Маринова настояват, че към този момент имало обвинен.
Бдения в памет на Виктория Маринова се проведоха и в доста градове на страната - Пловдив, Варна, Плевен, Стара Загора, Видин, Силистра, Враца, Русе и Ямбол, където по-рано мина и протестно шествие на таксиметрови водачи.

А другояче на бдението в столицата хората носеха запалени свещи, цветя и фотоси на Виктория Маринова. Част от протестиращите обявиха пред Actualno.com, че не желаят да палят свещи, а упорстват за ефикасни ограничения против насилието над дами.
Meжувременно стотици русенци възпламениха свещ в памет на Виктория Маринова, съобщи " Фокус ". Бдението бе инициирано в обществените мрежи от близки на свиреп убитата тв водеща. Утре членове на един от спортните клубове и другари на Виктория провеждат крос по маршрута, където Вики е бягала за последно.
Притихнали в тъгата си стотици русенци се събраха пред Паметника на Свободата, с цел да възпламенят свещ в памет на Виктория и да изразят своята съпричастност към тъгата на нейните близки. Близо час преди оповестеното начало на бдението, към този момент имаше хора, със свещи в ръка, които търпеливо изчакваха, с цел да положат цвете пред фотографията на Виктория. Страх, гняв, тъга...така могат да се обобщят страстите, които хората споделяха. Всички те отдават респект и скърбят за младата жена, която оставя сираче едно 7-годишно момиченце.
Все още няма арестуван за убийството на младата жена. В разкриването на бруталното ликвидиране са включени специалисти, криминолози и психолози, заяви през днешния ден в крайдунавския град вътрешният министър Младен Маринов. Към момента се работи по всички версии, само че основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че вероятността за поръчково ликвидиране, обвързвано с журналистическата работа на Виктория, не е от най-подозрителните.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР