С Българския лекарски съюз не са договаряни лимити на лъчелечението

...
С Българския лекарски съюз не са договаряни лимити на лъчелечението
Коментари Харесай

Новият председател на БЛС: Не трябва да се допуска българските пациенти да се лекуват в чужбина

С Българския лекарски съюз не са договаряни предели на лъчелечението и считам, че става въпрос за неразбирателство. Въпреки това ще следим и даже на един пациент да бъде отказано такова и да бъде комплициран в листа на чакащите, ще реагираме остро. Това съобщи новият ръководител на БЛС Иван Маджаров по.

Той е безапелационен, че лекарите не могат и не трябва да отхвърлят лекуване на който и да било пациент.

„ Не би трябвало да се позволява българските пациенти да се лекуват в чужбина, тъй като тук се вложиха големи средства, с цел да се сдобием с техника ”, добави още Маджаров.

По думите му разликата в цените и цената на всяка здравна услуга тук и в чужбина са обилни и българската страна би трябвало да направи всичко допустимо нашите пациенти да се лекуват тук.

„ В момента тук се ползват най-съвременните способи на лекувания ”, сподели Маджаров.

„ Не настоявам, че 4 милиарда лева са малко, само че с изключение на тях има данни за още съвсем толкоз, които се заплащат отвън обществения фонд ”, сподели Маджаров във връзка парите за опазване на здравето.

По думите му системата се нуждае и от тях, тъй като с помощта на спомагателните пари пациентите получават лекуване.

„ Трябва да създадем по този начин, че тези пари да излязат на ярко ”, добави Маджаров.

Подобно на предходния ръководител на БЛС, Маджаров също е изрично срещу въведената здравна карта. В този си тип тя не е подкрепена от БЛС, тъй като не са взели участие интензивно в изработването ѝ и не са взети съществени неща поради, като районни особености, да вземем за пример.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР