С български народни песни и танци, червено вино и ритуал

...
С български народни песни и танци, червено вино и ритуал
Коментари Харесай

Стефан Мирев заряза лозите в Аканджиево

С български национални песни и танци, алено вино и обред по зарязване на лозята, Трифон Зарезан беше маркиран обичайно в доста обитаеми места на региона.

Областният шеф Стефан Мирев почете празника на лозарите и винарите в Аканджиево. Местните поданици се насочат към лозовите масиви и бележат началото на новата стопанска година. Здраве, благодат, добра годишна продукция и качествени виновност пожела регионалният шеф на локалните винопроизводители.

С водосвет за здраве и изобилие стартира празникът в най-голямата винарна в района ни – „ Беса Валей “, край пазарджишкото село Огняново. Заместник регионалният шеф Йордан Кожухаров пожела сполучлива, здрава и плодородна година, пенлива виновност и добра реализация на продуктите на „ Беса Валей “ на вътрешния и интернационалния пазар.

Заместник регионалният шеф Петър Белчев участва на тържественото отбелязване на Трифон Зарезан в Менекьово. Той пожела здрава и сполучлива година на лозарите и винарите от района. Празникът стартира в центъра на селото с фолклорна стратегия, след което шествието се насочи към местността Дъбето, където по традиция се прави ритуала по зарязване на лозята. Петър Белчев връчи премиите на спечелилите в обичайния конкурс за най-хубаво вино през изтеклата година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР