С автошествие в центъра на столицата протестиращи настояват за увеличение

...
С автошествие в центъра на столицата протестиращи настояват за увеличение
Коментари Харесай

Синдикат Защита задръсти Цариградско шосе

С автошествие в центъра на столицата протестиращи упорстват за нарастване на средствата за незабавна помощ. Акцията стартира пред постройката на Българската национална банка (БНБ), след което пое към Орлов мост и бул. Цариградско шосе, където провокира запушване в така и така натоварения по това време трафик, съобщи кореспондент на " Труд ". Организатори са от профсъюз „ Защита “.

Снимки: Труд



Протестиращите упорстват за нарастване на работните заплати за хората, работещи в Центровете за незабавна здравна помощ и в незабавните отделения на лечебните заведения. Искат минималната работна заплата да бъде 1200 лева за цялата страна; по-висока стойност на средствата за храна на най-малко 8 лева.; размерът на минималната пенсия да е 80 на 100 от минималната работна заплата; прекъсване на възходящите цени на горивата.

Искат интервенция от страна на страната за установяване на минималния застрахователен приход в промишлеността. По думите им той би трябвало да е 1700 лв.. Друга част от настояванията са анулация на решение на Народното събрание за излизане на свободния пазар на битовите консуматори. Според протестиращите анулацията ще спре покачването на цените на тока у нас.

Демонстрациите се чака да продължат до 18:00 ч.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР