С авторския моноспектакъл Ива е онлайн Националният дворец на културата,

...
С авторския моноспектакъл Ива е онлайн Националният дворец на културата,
Коментари Харесай

НДК отбелязва 90 години от рождението на Крикор Азарян със спектакъла „Ива е онлайн“

С авторския моноспектакъл „ Ива е онлайн " Националният замък на културата, взаимно с Фондация " Проф. Крикор Азарян и Театър 199 " Валентин Стойчев ", ще почетат рождението на огромния сценичен режисьор Крикор Азарян. Събитието се провежда с поддръжката на Министерството на културата и ще се състои на 15 март, когато незабравимия Коко, както го назовават околните му хора, щеше да навърши 90 години.

Постановката е с присъединяване на Ива Тодорова, студентка на професора, а режисьор е Стоян Радев. Със спектакъла се възобновява традицията, стартирана през 2015 година, съгласно която всяка година учениците и другари на Азарян означават раждането му със особено събитие и споделят мемоари и случки, свързани с него.
След представлението Фондация „ Проф. Крикор Азарян " още веднъж ще връчи премия за блестящо достижение в театралното изкуство, като носителят й до последно се пази в загадка.

Зала 2 „ Азарян " в НДК ще посрещне публиката с освежен образ и още веднъж ще одобри името Театър Азарян, както беше известна последните години. Пространство ще продължи да се употребява интензивно за отдаване чартърен на продукции, свързани със театралните изкуства - театрални, танцови и музикални спектакли, за каквито е основана и самата залата, уверени са от новото управление на Националния замък на културата. Техният блян е тя да заживее пълностоен живот и програмата й да бъде разнообразна и богата през цялата година, както и да продължава да съхранява духа и силата на емблематичния създател, чието име носи.

„ Тази игра става с взаимна обич и религия. Колкото повече обич и религия, толкоз повече креативна полуда и наслада от процеса. ", това е един от паметните цитати, завещани от Азарян и принцип, който екипът на НДК ще се старае да съблюдава.

Повече за ИВА Е ОНЛАЙН
авторски театър на Ива Тодорова
режисура: Стоян Радев
театрална среда: Момчил Алексиев, Елица Георгиева
музика: Емилиян Гацов-Елби

След грандиозния триумф на моноспектакъла „ ПРИЯТНО МИ Е, ИВА! ", почетен с голям брой награди, актрисата ИВА ТОДОРОВА и режисьорът СТОЯН РАДЕВ ни насочат нова покана.

Този път „ ИВА Е ОНЛАЙН ".

Героинята още веднъж е сама на сцената, в свят, изпълнен с истории, мемоари, трагични и комични обстановки. Дигитален и действителен свят, от който фенът не желае да си потегля, тъй като го усеща комфортен, неуместен или взривно комичен като личния си живот.

„ Аз пиша нещастия, а хората се смеят " - споделя Ива в едно изявление.

Нейните спектакли не могат да се описват, това са представления за всичко. Този път тематиката е любовта, само че дали любовта може да бъде тематика на зрелище, дали още веднъж остава недостижим, непонятен светлинен момент, или е непрестанна ежедневна грижа за другия, себе си и света?

Две награди „ Икар " - за драматургичен текст и за най-хубаво зрелище за 2022 година, номинация „ Аскеер " 2022 за моноспектакъл, както и две номинации „ Икар " 2022 - за водеща женска роля и за постановка.

Билети на касите на НДК и онлайн на

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР