С атрактивен флашмоб в центъра на Варна младежката организация на

...
С атрактивен флашмоб в центъра на Варна младежката организация на
Коментари Харесай

С флашмоб МГЕРБ подкрепи българското председателство на Съвета на ЕС

С атрактивен флашмоб в центъра на Варна младежката организация на ГЕРБ изрази поддръжката си за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Над 250 младежи – участници в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, се включиха в самодейността, която се организира на площад "Независимост ".



Облечени със сини тениски и с шапки в цветовете на българския народен байрак, младежите изписаха с телата си EU и БГ.



"С тази самодейност младежката организация на ГЕРБ, която сплотява в себе си част от цивилен най-активните и будни младежи в страната, застава зад основния приоритет на България – председателството на Съвета на Европейски Съюз ", разяснява водачът на МГЕРБ Георг Георгиев. По думите му младежите ще имат доста мощна роля в председателството, защото доста от тях ще вземат участие в същинския развой по неговата организация като доброволци в границите на съпътстващите събития.

"С концепциите, които генерират, те могат да бъдат същинската принадена стойност, която да направи председателството ни пълноценно и сполучливо ", добави Георг Георгиев, който бе най-младият депутат в 43-то Народно събрание, а сега е най-младият зам.-министър в Министерство на външните работи. Той регистрира, че организацията на МГЕРБ, която празнува 10 години от основаването на своята лятна академия, подтиква младежите да потвърждават компетентността и опциите си в подтекста на държавната политика и да дават своя принос по значимите за България тематики и дела.

"Инициативата на МГЕРБ, отдадена на българското председателство на Европейски Съюз, е показателна, че младежите могат да се интересуват и да бъдат увлечени от политиката - изключително в подобен предопределен за България миг, изключително във Варна, която през последните месеци участва извънредно интензивно на политическата карта на Европейски Съюз. Сигурен съм, че и в идващите месеци Варна ще продължи да бъде хазаин на съществени интернационалните делегации. Сигурен съм, че надали има по-добро място от Европейската младежка столица, с цел да се чуе мощният глас на младите хора”, акцентира на собствен ред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков – най-младият член на Европейския парламент.

"Събитието на площада събра толкоз доста младежи, пристигнали по лично разбиране и с интерес от това, което ще направи България в границите на председателството на Европейски Съюз. Опровергаваме схващането, че младежите са апатични, че не се интересуват от протичащото се в страната и от средата, в която живеят. Нещо повече – потвърждаваме, че измежду тях има образовани, кадърни, можещи персони, които са ангажирани с развиването на своя град и на страната ", заключи Андрей Новаков, който също взе присъединяване в самодейността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР