С атрактивен 3D mapping в центъра на София Министерството на

С атрактивен 3D mapping в центъра на София Министерството на ...

С 3D технология показват как се променя България.

С атрактивен 3D mapping в центъра на София Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще покаже как променя населените места в страната с европейското финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж" (ОПРР) 2014-2020 г. Това съобщиха от ведомството.

Събитието ще се състои днес от 18.30 часа на площад "Ал. Батенберг", срещу Националната художествена галерия. То е част от информационната кампания на ОПРР и е във връзка с Годишното информационно събитие на програмата.

В него ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Деница Николова, заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

С помощта на съвременни технологии върху корпуса на съчленен "Икарус" атрактивно ще бъдат представени реализирани със средства от ОПРР проекти. Като част от инициатива в столичния електротранспорт е подредена и специална изложба със снимки на реализирани проекти по управляваната от МРРБ европейска програма.

Изложбата може да бъде видяна в 50-те тролейбуса, купени по проект "Интегриран Столичен градски транспорт", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Чрез него са били подновени изцяло амортизираните превозни средства по най-натоварените тролейбусни маршрути - линиите 1, 2, 5 и 9 в София.

Източник: blitz.bg