С аромат на пролет и с надежда за мир, благоденствие

...
С аромат на пролет и с надежда за мир, благоденствие
Коментари Харесай

В Силистра откриха изложба-базар “ С аромат на пролет“

С мирис на пролет и с вяра за мир, благополучие и положително за всички хора по света бе открита Благотворителната галерия на учениците от школите по изобразително изкуство от ЦПРЛ- ОДК, Силистра.

Събитието почетоха десетки родители, учители и деца.Сред гостите на откриването бяха доктор Юлиян Найденов кмет на Община Силистра,
Катя Кръстева – регионален шеф, Габриела Миткова – шеф на Регионално ръководство на образованието, Силистра. Изложбата събира средства за децата на Украйна по апела на МОН и БЧК.
Над 120 деца и възпитаници се въодушевяват и развиват гения си под управлението на техните учители – Елена Маркарян и Вихрен Иванов.
Учениците от школите творят и от началото на образователната година завоюваха призови места в интернационалните и национални състезания.
Доброволческата самодейност „Деца оказват помощ на деца“ е в поддръжка на украинските деца, които се образоват повече от 10 хиляди деца в 63 неделни учебни заведения в Украйна. С част от събраните средства ще бъдат закупени училищен принадлежности и ще бъдат предадени на представителството на БЧК.
Поздравителни адреси на изявените през първия образователен получиха:
Преслава Бобева – І място в Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“- Кърджали и ІІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Библиотеката през моите очи“- СилистраЙоана Велинова – ІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Библиотеката през моите очи“- Силистра и ІІІ място в Националния конкурс за рисунка „Водата извор на живот“ – БургасЦвета Цанкова – ІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Библиотеката през моите очи“- СилистраТеодора Маринова – ІІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Св.Трифон Зарезан“ – СунгурлареДаная Маринова – специфичната премия на публиката в Националния конкурс за рисунка „Морето не е за една ваканция“ – Поморие и Отличен в Националния конкурс за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден“ – БургасГергана Галинова – специфичната премия на ДЗИ в Националния конкурс „Моето ДЗИ“ – София. Рисунката е включена в календара на ДЗИ за 2022година.Радослав Георгиев – Отличен в Националния конкурс за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден“ – БургасЛорена Младенова – Награда на публиката в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ – КюстендилАна Георгиева – Награда на публиката в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ – КюстендилНия Велинова – ІІ място в Национален конкурс „Библиотеката в моите очи“Александра Младенова – ІІІ място в Национален конкурс „Библиотеката в моите очи“Яна – Мария Господинова иБелослава Иванова – с поощрителна премия в Национален конкурс „Библиотеката в моите очи“
Поздравителен адрес получиха и техните ръководители: госпожа Елена Маркарян и господин Вихрен Иванов.
Картините ще бъдат изложени в Регионалната библиотека до 23 март, а на 24 март ще бъдат във фоайето на салона на Община Силистра, където от 16.30 часа на 24- ти ще бъде показан спектакъла “ Как се лекува лъвски страх“ от най- младите артисти на театрално студио „Артистик“.
Благодарим за гостоприемството на Регионална библиотека „Партений Павлович“, акцентира шефът на ОДК-Гинка Вандева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР