С аплодисменти Стефан Радев беше посрещнат в сградата на Общината,

...
С аплодисменти Стефан Радев беше посрещнат в сградата на Общината,
Коментари Харесай

Стефан Радев официално пое управлението на община Сливен за трети мандат

С овации Стефан Радев беше посрещнат в постройката на Общината, където публично стартира третият му мандат като кмет.

Той благодари за взаимната работа на всички чиновници и им пожела триумф и сили за новите провокации, които предстоят.
 Община Сливен
„ Нека си пожелаем сполучливи последващи четири години. Разчитам на всички вас, както съм разчитал постоянно до момента. Дай Боже да са по-спокойни от позиция на външни провокации, с които се сблъскахме в предходните четири! Но най-важното е да успеем да създадем доста повече за Сливен, както за самата община, по този начин и за нейните поданици “, сподели кметът Радев.
 Община Сливен
Той одобри знаците на Сливен от досегашния краткотрайно изпълняващ длъжността кмет Румен Иванов. Добромира Стоянова от вокално студио „ Усмивка “ извърши химна на България.

Своя привет с танц насочиха и деца от Центъра за поддръжка за личностно развиване - Детски комплекс-Сливен, а отец Евгений Янакиев, ставрофорен иконом и протосингел на Сливенската митрополия прочете молитва за здраве и благополучие.

От името на Сливенския митрополит Иоаникий той подари на кмета две икони. Стефан Радев беше избран отново за трети мандат като кмет на Община Сливен на 5 ноември.

Проведе се и първото съвещание на новоизбрания Общински съвет.
По закон то бе свикано със заповед на регионалния шеф Маринчо Христов. В рамките на сесията определеният за трети мандат кмет на община Сливен Стефан Радев, новите общински съветници и кметове на кметства поставиха клетва.

От сцената на зала „ Сливен “ кметът Стефан Радев благодари още един път за поддръжката и доверието на жителите на Сливен, които са упражнили правото си на избор. Той се обърна и към останалите поданици, които не излязоха да гласоподават, както и от тези, от които не е получил поддръжка.

„ Чуваме и техния глас. През идващите четири години ще работим и за тях “ , бе безапелационен Радев. Той се обърна с признателност и към своите съперници, взели участие в миналата акция.

„ Убеден съм в положителните планове на всеки един от тях. Убеден съм, че в стратегиите им има положителни хрумвания за нашия град и за развиването на община Сливен. Наш дълг е да намерим най-хубавото от тях, това, което ще направи партията на жителите най-големия победител “, акцентира новоизбраният кмет. Той още веднъж се спря на миналия мандат, който е бил изпълнен с поредност от рецесии и провокации.
 Община Сливен
Няма да е елементарно и през идващите четири години. Затова ви приканвам да вложим цялата си мъдрост и примирение, с които да намираме верния път за нашата община. Радвам се, че виждам толкоз младежи измежду новите общински съветници и кметове на обитаеми места. Това ме изпълва с вяра за Сливен! “, съобщи още Стефан Радев. Той им пожела ползотворна работа, да бъдат все по този начин образец за спор, за културно другарство, даже конфликт на отзиви и да не не помнят, че зад тях стои доверието на жителите.

На днешната първа сесия общинските съветници не съумяха да изберат ръководител на локалния парламент. Нито една от двете препоръчани кандидатури - на досегашния ръководител Димитър Митев и на избрания отново общински консултант Момчил Пантелеев, не съумяха да получат нужното болшинство от 21 гласа. Така изборът на нов ръководител бе отсрочен за идната сесия през декември.

В рамките на съвещанието бе определен състав на краткотрайна Комисия за изменение на правилника за организация и активността на Общинския съвет. По закон днешното първо съвещание бе водено от най-възрастния общински консултант - ген. Кольо Милев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР