С апартамент на съмнително ниска цена в София се е

...
С апартамент на съмнително ниска цена в София се е
Коментари Харесай

И Ценко Чоков се е уредил с евтин апартамент СНИМКА

С апартамент на подозрително ниска цена в София се е обзавел и скандалният някогашен кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Според документите формалната стойност на столичния му дворец се разминава най-малко два пъти с пазарната, разясняват брокери, осведомени със случая, оповестява " Булнюз ".

Подобен вид покупко-продажби съгласно специалисти могат да костват на причинителя обвинявания за укриване на приходи и данъчни закононарушения. Причина са спестеното заплащане на Данък добавена стойност, 2.5% локален налог и солидна такса за регистриране на нотариус върху действителната цена. Стига прокуратурата да пожелае да ревизира Чоков както останалите му сътрудници от ГЕРБ.

Проверка в Имотния указател демонстрира, че той купува " златния апартамент " в столичния кв. Студентски град през 2010 година По това време съгласно брокери е пикът на имотния взрив и цените са на върха си. Това не пречи на тогавашния кмет на Галиче да заплати едвам 333 300 лв. за гигантското жилище с повърхност 236 квадрата на последния етаж с впечатляваща панорамна панорама. Като бонус вървят и два гаража от по 18 квадрата, откъдето асансьори водят ВИП жителите в покоите им. Изчисления демонстрират, че за квадрат Чоков заплаща по към 650 евро, до момента в който по това време цената в региона не пада под 1200 евро.



Жилището на Чоков е на последния етаж в първокласната кооперация

Сметката набъбва и поради извънредно първокласната постройка. Кооперацията на Чоков е оборудвана с най-съвременните системи за сигурност и жива защита.

Там екскметът на Галиче изтърпяваше домашния си арест до декември предходната година, когато бе хванат да вечеря в първокласен ресторант. Видеокамери са инсталирани на блока и на самостоятелните звънци на жителите му, а асансьорите могат да се употребяват единствено от притежателите.

След като Ценко Чоков бе наказан на първа инстанция на 4 години затвор, а баровският парцел бе запориран от КОНПИ и при сполучлив развой за конфискация може да бъде лишен в интерес на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР