С анимация на кокили и концертот 10.30 часа днес на

...
С анимация на кокили и концертот 10.30 часа днес на
Коментари Харесай

Пловдив отбелязва Деня на водата с градски хепънинг

С анимация на кокили и концертот 10.30 часа през днешния ден на пл. „ Стефан Стамболов “ Пловдив ще означи Световния ден на водата.

Тази година тематиката е „ Ускоряване на смяната “, а в тържеството отдадено на нея ще се включат близо 400 деца от детските градини, учебните заведения и екоклубовете в града. В програмата ще вземат участие още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация и отбор „ Тракия “. На специфична сцена пред общината те ще изпълнят песни, стихотворения и танцови осъществявания. Представление с анимация на кокили ще изнесат от Театъра на огъня и сенките.

Участие в програмата ще вземат и огнеборци, които на профилиран пожарен автомобил ще вършат демонстрации. Децата дружно с тях ще влязат в ролята на пожарникари и ще получат скъпи препоръки по какъв начин да пазят природата и жилищата си от пожари.

По време на събитието ще бъдат изложени макети, презентации и рисунки на децата от учебните заведения, свързани с мотото „ Бъди смяната, която искаш да видиш в света “. Жури ще отличи и най-интересните планове.

Специално за Световния ден на водатаще бъде пуснат и фонтанът с пеликаните на площада.

Градският хепънинг се провежда годишно от Община Пловдив, взаимно с Регионална ревизия по околна среда и води - Пловдив, ВиК Пловдив и Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР