С Ангела (канцлерът на Германия Ангела Меркел) се прегърнахме да

...
С Ангела (канцлерът на Германия Ангела Меркел) се прегърнахме да
Коментари Харесай

Българският премиер прегърнал германския канцлер, за да я успокои

С Ангела (канцлерът на Германия Ангела Меркел ) се прегърнахме да ѝ дам кураж, нека сформира държавно управление, сподели българският министър председател Бойко Борисов пред български публицисти в Брюксел, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Докато Германия е блокирана с тези договаряния, нищо не върви както би трябвало. Важно е в Германия да има държавно управление, значимо е и в Австрия, само че в Германия е жизненоважно”, посочи Борисов.

В Германия към момента не е образувано държавно управление след изборите в края на септември.

Социалдемократите на Мартин Шулц отхвърлиха да вземат участие в необятна коалиция и да ръководят дружно с християндемократите на Ангела Меркел. Преговорите на християндемократите със зелените и либералите се провалиха и има заплаха да се стигне до нови парламентарни избори.

В тази връзка през днешния ден немският президент Франк-Валтер Щайнмайер желае да организира идната седмица обща среща с Ангела Меркел , с Хорст Зеехофер , водач на Християнсоциалния съюз – сестринската партия на Християндемократическия съюз на канцлера и с водача на социалдемократите.

Точна дата на срещата не е избрана, само че Щайнмайер желае тя да се организира в понеделник или вторник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР