С алпийки рогове бе посрещнат премиерът Бойко Борисов под връх

...
С алпийки рогове бе посрещнат премиерът Бойко Борисов под връх
Коментари Харесай

Посрещнаха Борисов с алпийски рогове под връх Планай

С алпийки рогове бе посрещнат министър председателят Бойко Борисов под връх Планай, където през днешния ден алегорично се предава на Австрия председателството на Европейски Съюз. Борисов бе посрещнат от канцлера Курц и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Под алпийския връх, където температурата не минава 12 градуса, има хиляди посетители. Семейства с дребни деца честват приемането на председателството на Австрия с питници. В обичайната аплийска гостилница пък се вършат локални специалитети и се разлива ттрадиционната за района бира.

Преди старта на церемонията, министър председателят Бойко Борисов, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск организираха среща. Във фокуса на диалозите бяха сложени резултатите, реализирани по време на Българското председателство на Европейски Съюз и целите на Европейския съвет в идващите шест месеца, по които ще работи Австрийското председателство, оповестиха от държавната пресслужба.

Българският министър-председател благодари за градивния разговор в Съвета, който даде опция да се възобнови вниманието върху балканския район. „ Даването на явен небосвод за започване на предприсъединителни договаряния с Албания и Република Македония сложи основите за вероятността на целия район ", сподели министър председателят Борисов и акцентира, че Срещата на върха за Западните Балкани в София е изиграла доста значима роля в този развой.

Министър-председателят Борисов пожела триумф на канцлера Курц с председателството и акцентира, че постоянно може да разчита на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Австрийското председателство продължава линията на Българското като подчертава върху три съществени целта - сигурност и битка с незаконната миграция, конкурентоспособност посредством цифровизация и вероятност за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР