С акцент към славната история на крепостта Русокастро, но с

...
С акцент към славната история на крепостта Русокастро, но с
Коментари Харесай

Славната история на Русокастро дава бъдеще на цялата община Камено

С акцент към славната история на крепостта Русокастро, само че с обсег на всички забележителности в региона, следва община Камено да осъществя концепцията си за повсеместен туристически артикул за българи и чужденци, осигурявайки качествена и сложна услуга за посетители и локални поданици. Това стана ясно по време на конференцията за показване на дейностите по план " Местните общности в поддръжка на културния туризъм „ Пурпурната цитадела на Югоизтока ".



„ Община Камено към този момент кандидатства по стратегия „ България – Турция “ с план, в който са включени слагане на фотоволтаици, с цел да може до крепостта да се доставя електричество, то ще бъде свързващо и с декоративното осветяване. Гостите ще могат умерено да остават там за по-дълго време. Ще се развиват и разнообразни действия от локалните поданици. По този метод ще предложим на туристите един добър артикул, включващ история, културни и естествени забележителности, само че и опция за отдих, занимания и по-продължителен престой “, заяви кметът на Община Камено Жельо Вардунски. И добави, че другата цел е мястото да бъде водоснабдено. „ Ако се обезпечи вода и канализация, мисля че региона може да се съживи и да притегля голям брой туристи “, сподели още кметът по време на конференцията.

Сред сполучливите действия, заложи в плана " Местните общности в поддръжка на културния туризъм „ Пурпурната цитадела на Югоизтока " беше привличането на известни лица, влогъри и инфлуенсъри, които откакто се срещнат с местността да създадат оферти и да разпространяват опциите й. Презентациите онлайн в зоната на крепостта и близките забележителности получиха десетки позитивни мнения. А измежду предложенията влязоха отделяне на зона за кепмери и каравани за туристите, показване на локални традиции, предложение на сувенири и продукция в търговски ъгъл, насърчаване тук-там за настаняване наоколо и други

Ръководството на Община Камено и екипът на МИРГ – Камено показаха убеденост, че с поддръжката на локалните хора, общественици и известни персони, скоро крепостта Русокастро ще се трансформира в привлекателен център за ценители на благосъстоянието на историята, културата и естествените дадености.

През 2022 година Община Камено кандидатства с план, с цел да продължи напъните си за основаване и промотиране на повсеместен туристически артикул " Крепост Русокастро " посредством запазване, социализация и показване на културното, естественото и историческото завещание, част от територията на МИРГ Бургас-Камено. Настоящият план „ Местните общности в поддръжка на културния туризъм „ Пурпурната цитадела на Югоизтока ” е финансиран по контракт № МДР-ИП-01-126/23.09.2022 година за даване на безплатна финансова помощ по Програма за морски дело и риболовство 2014-2020 година, по процедура за асортимент на планове BG14MFOP001-4.098 „ Развитие и разпространение идентичността на територията на МИРГ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ Бургас-Камено “, приоритет на Съюза 4 „ Повишаване на заетостта и териториалното доближаване “.

Финансираните действия имат за цел да подобрят достъпността за гости, инфромационната среда да се добави с нови табели и цифрови принадлежности, както и да се основат предпоставки за спомагателна претовареност на локалното население и предложение на тяхната продукция.

Тази обява е основана по отношение на план " Местните общности в поддръжка на културния туризъм „ Пурпурната цитадела на Югоизтока ", процедура: BG14MFOP001-4.098 „ Развитие и разпространение идентичността на територията на МИРГ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ Бургас-Камено “, приоритет на Съюза 4 „ Повишаване на заетостта и териториалното доближаване “, финансиран по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР