С активната подкрепа на община Варна, която издаде разрешително за

...
С активната подкрепа на община Варна, която издаде разрешително за
Коментари Харесай

Подготвят новия дом за обитателите му

С дейната поддръжка на община Варна, която издаде позволение за планиране на новия многофункционален басейн на Делфинариума – туристическата емблема на града, неговото планиране върви с ускорени темпове. Откритата част ще бъде новият дом за жителите му, за които ще има в допълнение витално пространство за развъждане на новите им попълнения в фамилията. Миналата година беше върнат блясъкът на външната постройка – архитектурно украшение в сърцето на Морската градина. По-нататъшното строителството се приготвя за 35-годишния празник на Делфинариума идващото лято, и е част от амбициозната капиталова стратегия на „ Варна Делфинариум “.

Една от най-големите атракции на града ни е в топ 10 на Trip Advisor за Варна, което я прави известна отвън границите на България. Делфинариумът се посещава годишно от над 150 000 туристи, от които 70 % са чужденци от повече от 30 страни в света. Освен усъвършенстваните условия за обитаване и комфорт на делфините, ще се отворят благоприятни условия за разширение на неповторимия контакт сред хора и делфини. Според международната процедура, този контакт работи извънредно добре на пациенти с множествена склероза, инсулт, на деца с церебрална парализа, при аутизъм, стрес и други Затова известният артист Христо Мутафчиев след терапия тук възкликна: „ Делфините са невероятни и ме излекуваха. Варненци не знаят какво благосъстояние имат! “.

В неповторимото шоу вземат участие Кимбо, Доли, Йоана и Бимбо, които под управлението на треньорите, извършват своите обичани акробатични номера и скокове по този начин присъщи за техния палав манталитет в океана. Спасяват човек във водата, играят футбол и волейбол с публиката. Главната премия за тях са възторжените аплодисменти, които получават от хилядите си правилни фенове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР