С активите, които притежава, Евелин Банев-Брендо не би се чувствал

...
С активите, които притежава, Евелин Банев-Брендо не би се чувствал
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Брендо е минал българската граница спокойно, с обезпечен коридор

С активите, които има, Евелин Банев-Брендо не би се чувствал заплашен, където и да е. Явно, че не желае да живее в Украйна. Доброволното му предаване е резултат на авансово извършени договаряния от негови юристи, свързани с благоприятни условия за сливане на присъдите, които има – да се излежат за малко време и той да бъде освободен. Това разяснява за предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов. Той намира доброволното предаване на Брендо за " много необичайно “.

" Това е следващата му мярка бързо да излезе от средите на хората, които са в конспиративност и след относително малко лежане в пандиза да стартира да живее свободен живот и да се радва на придобивките си от толкоз тежката и рискова активност на трафикант №1 на кокаин. Имайте поради, че такива хора в пандиза намират метод да живеят обикновено – да имат тв приемници и телефони, да си купят услугите на другите пандизчии, тъй че за него лежането в пандиза не би било и толкоз тежко “, изясни проф. Радулов.

Припомням, че в петък Софийският градски съд постанови непрекъсната мярка " задържане под стража " за Евелин Банев по отношение на произвеждане по две европейски заповеди за арест. Едната е издадена от Румъния, а втората от Италия. И двете страни желаят екстрадицията на Банев за излежаването на влезнали в действие присъди за трафик на кокаин. В Румъния присъдата е 10 години и 6 месеца, а в Италия 20 години. Съдът дефинира мярката, макар че Брендо е в пандиза и излежава присъда от 6 години за пране на пари.

" При състояние, че Евелин Банев изтърпи присъдите си в България, е изцяло допустимо след пет-шест години да излезе свободен и да си заживее естествен живот “, счита проф. Радулов.

Що се отнася до прибирането на Банев у нас, в петък пред депутатите вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че има информация, че той е влезнал със аероплан през 2022 година

" Нито една от думите на отрасловия министър в Народното събрание не води твърдо до заключението, че този човек /бел. ред. – Евелин Банев-Брендо/ се е върнал в България със аероплан “, разяснява специалистът по национална сигурност.

Според проф. Радулов Брендо е минал българската граница без никакъв проблем: " Мисля, че той си е минал добродушно, умерено и удобно през границата, с гарантиран кулоар за минаване, през екип от гранични служители на реда и митничари, които го познават “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР