С абсолютна сигурност може да се каже, че българската страна

...
С абсолютна сигурност може да се каже, че българската страна
Коментари Харесай

Първите доставки на газ от България за Сърбия ще започнат през 2020 г.

С безспорна сигурност може да се каже, че българската страна ще приключи плана, нужен за доставяне на Сърбия с газ, през 2020 година, съобщи през днешния ден сръбският министър на енергетиката Александър Антич, съобщи Танюг.

Министерството заяви, че Антич дружно с българския министър председател Бойко Борисов и министъра на енергетиката Теменужка Петкова са посетили строителството на сектора на преносния газопровод на българска територия до границата със Сърбия.

Антич сподели, че Сърбия работи интензивно по своя сектор и се чака той да бъде приключен до края на годината, а българската страна ще приключи нейния през първата половина на 2020 година

Той акцентира, че това е извънредно значим ден за плана за създаване на Турски поток, с който Сърбия ще се свърже през България. Той със удовлетворение установи, че координацията на дейностите на Сърбия, България и Унгария е дала " блестящи резултати ".

Министърът оцени, че магистралният газопровод през Сърбия от българската до унгарската граница ще съставлява голям капацитет, който ще направи Сърбия директна страна. България, Сърбия и Унгария работят интензивно по строителството на газопровода, а от България изпращат ясно обръщение - продължението на Турски поток е належащо за енергийната сигурност на района, посочи Антич. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР