С ъбирането на реколтата е в разгара си. Но Ели

...
С ъбирането на реколтата е в разгара си. Но Ели
Коментари Харесай

Във Великобритания: По 15 паунда на час, но пак няма кой да работи

С ъбирането на реколтата е в разгара си. Но Ели Капър, която има плантация в Херефордшър, е мощно разочарована.

На към една трета възлиза дефицитът на служащи в сектора, а поради неналичието на личен състав плодовете гният, оплаква се Ели Капър.

"Поляци, румънци, българи - доста отзивчиви и работливи служащи "

"Бяхме пуснали разгласи, че търсим 73-ма служащи за прибиране на реколтата. Кандидатстваха девет индивида, от които обаче единствено една жена беше още свободна. Накрая и тя стартира работа на друго място ", споделя Ели Капър пред и прибавя: "Не успяхме да наемем нито един английски служащ. Чрез медиатори в този момент имаме поляци, румънци, българи, руснаци, украинци - доста отзивчиви и работливи сезонни служащи. Не са толкоз, колкото искахме, само че най-малко можем да се оправим почти с прибирането на реколтата ".

Британското държавно управление издаде в допълнение 30 000 визи за задгранични служащи в бранша. Но съгласно Ели Капър това е прекомерно малко.

"Британските работни места за британците " - това беше един от лозунгите, който изигра сериозна роля в дебата към Брекзит. Но действителността след Брекзита наподобява по напълно друг метод.

От изострен дефицит на работна ръка се оплаква и Даниел Браун, който предлага перални услуги за хотели в Лондон. Преди Браун е имал 60 клиенти, само че му се наложило да приключи договорите с част от тях, тъй като не му доближават най-малко 30 чиновници. При това повода не е в заплащането - през летните месеци междинната седмична отплата е повишена с над 8% в съпоставяне със същия интервал през предходната година.

"Просто не съумяваме да намерим чиновници ", споделя Браун и добавя: "Заради Брекзит няма задоволително хора, които да се интересуват от такава работа. Един хигиенист в хотел получаваше преди към 9 паунда на час. Днес към този момент се оферират по 15 паунда, само че отново няма искащи ".

Във Англия икономическото възобновяване след пандемията върви по-бързо, в сравнение с в Германия. Но това значи и рекорден дефицит на работна мощ: над 1 милион чиновници и служащи са били незабавно нужни през последните три месеца. След рекордно нарастване през август броят на заетите във Англия към този момент надвишава равнищата отпреди пандемията. Според английската статистическа работа ONS през август този брой е достигнал 29,1 милиона души, а безработицата е спаднала до 4,6%. Експерти пресмятат, че дефицитът на работна ръка форсира растежа на заплатите.

Търсят се 100 000 тираджии

Особено осезателен е дефицитът на тираджии, защото в следствие от това в редица браншове се стига до съществени забавяния. От асоциацията на превозвачите пресмятат, че все още са нужни още към 100 000 водачи. И предизвестяват, че в случай че казусът не бъде решен, може да се стигне до повишаване на цените и сериозна инфлация. Затова от сектора упорстват за специфични визи за задгранични служащи.

"Без основателна причина пожертвахме един добре работещ стопански кръговрат ", споделя Ели Капър.

"Досега обстановката беше печеливша и за двете страни - при нас идваха хора, които по-късно използваха направените пари за изграждане на къща в родината си или за образованието на децата си. Сега обаче имиграционната политика се управлява само от идеологически съображения. "

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На запустял остров из Тихия океан мъж с брада до коленете се разхожда по плажа. Изведнъж от вълните изниква красива жена. - Отдавна ли си… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПри обиска са били открити белязани банкнотиТя е отличена с влиятелната американска премия за музика " Грами ", а името ѝ е включено в Световната енциклопедия за музикаОсновател, идеолог и водач на партията „ Движение Нашият град ”Елен Герджиков е напуснал, тъй като не се е справял с отговорностите си, уточни БорисовРадев: От нашата единна воля и задружни старания зависи да опазваме свободата и независимосттаШефът на италианската марка счита, че колите с марка Alfa Romeo би трябвало да се фокусирани върху лидера.Този светец прекарал три дни в корема на китНационалният книжовен музей провежда поклонение в памет на писателяНад страната ще продължи да нахлува студен въздухНадзорен съвет желае пояснение за какво компанията позволява товаБроят на дейните случаи на болестта нараства до 40 832Морунов избра значимо преимущество за себе си пред полза за БойцитеБолсонаро съобщи, че ще бъде „ последният бразилец ”, който ще се ваксинираГерджиков е дълготраен ръководител на СОСБългария чака ясни правнообвързващи решения
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР