С 95 процента по-малко са новопристигналите мигранти по маршрута през

...
С 95 процента по-малко са новопристигналите мигранти по маршрута през
Коментари Харесай

Курц отчете с 95% по-малко мигранти Австрийското европредседателство

С 95 % по-малко са новопристигналите мигранти по маршрута през Централното Средиземноморие, като броят на починалите, търсещи по море леговище в Европа, внезапно е намалял. Това заяви през днешния ден пред Европейския парламент в Страсбург австрийският канцлер Себастиан Курц, който регистрира резултатите от европредседателството на Виена.

Въпреки че към момента няма консенсус във връзка с промяната на Дъблинския правилник и политиката по миграцията, Курц посочи сполучливото съдействие с страни от Африка като причина за преодоляване на мигрантската вълна към Европа.

В спасително-издирвателните интервенции към този момент се включват кораби от Либия и Египет, което е довело до закриване на централния маршрут през Италия, изясни австрийският канцлер.

„ В момента Централно-средиземноморският маршрут, маршрутът през Италия, де факто е затворен. През последните седмици на процедура от там към този момент няма новопристигнали “, сподели той.

Себастиан Курц прикани Европейския съюз да остане обединен без значение какъв ще бъде изхода от днешното основно гласоподаване по Брекзит в Камарата на общините в Лондон.

Пред евродепутатите австрийският канцлер благодари и на България за извеждането на тематиката за Балканите като приоритет за Европа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР