С 93 гласа за, 19 против и 25 въздържали депутатите

...
С 93 гласа за, 19 против и 25 въздържали депутатите
Коментари Харесай

Син буркан за колите на военното разузнаване и ДАР

С 93 гласа " за ", 19 " срещу " и 25 въздържали депутатите одобриха на първо четене оферти от ГЕРБ законопроект за изменение и допълнение на Закона за Държавната организация разузнаване (ДАР). В претекстовете на вносителите се показва, че с оферти план се допълват разследващите действия на ДАР във връзка с хибридните офанзиви и асиметричните опасности и закани, съобщи Българска телеграфна агенция.

В преходните и заключителни разпореждания са планувани промени и допълнения в други закони. Със Закона за противопоставяне на тероризма се предлага да се сътвори междуведомствено контратерористично звено, в което да вземат участие органи и структури на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Държавна организация " Национална сигурност ", Държавна организация " Разузнаване ", работа " Военна информация " при Министерството на защитата и Агенция " Митници " при Министерството на финансите.

Според вносителите междуведомственото контратерористично звено не дублира действия на съществуващи контратерористични органи и не получава спомагателни пълномощия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР