С 9 500 лв. е санкциониран ТЕЦ Марица-3“ в Димитровград

...
С 9 500 лв. е санкциониран ТЕЦ Марица-3“ в Димитровград
Коментари Харесай

РИОСВ-Хасково глоби ТЕЦ „Марица-3“ с още 9500 лв.

С 9 500 лева е глобен Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ в Димитровград в края на предходната година за несъблюдение на Условие от Решение на Министерство на околната среда и водите за техническа рекултивация и закриване на двата сгуроотвала на сдружението, излиза наяве от доклада за декември на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково.

През последния месец от 2022 година от инспекцията са създали 56 инспекции, издали са 15 наставления и са съставили 7 акта. Издадени са и 15 наказателни постановления за общо 23 000 лева, като е подписано съглашение за 700 лева То е с сдружение, което дава отговор за ликвидираните минни сектори в Маджарово, осъдено за изпускане на отпадъчни води, които не дават отговор на нормите от разрешителното за заустване.

Имуществени наказания в размер на 1 500 лева и 1 000 лева са наложени на общините Хасково и Кърджали за изпускане на отпадъчни води, които не дават отговор на нормите. Кметовете на Община Симеоновград и на Община Хасково не са почистили нерегламентирани сметища до Симеоновград и в село Конуш, за което са санкционирани надлежно с 3 000 и 2 300 лева

Санкция в размер на 1 000 лева е наложена на компания, която не изпълнила изискване от решение на Министерство на околната среда и водите за рекултивация след привършване на геологопроучвателни действия в община Ивайловград. Глоба също от 1 000 лева е издадена на физическо лице за рандеман от концесионна повърхност в региона на Ивайловград без публикуван краен административен акт по Закон за опазване на околната среда.

През месеца в областите Хасково и Кърджали са почистени 31 нерегламентирани сметища, регистрират още от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР