„С 83% ще се увеличат хората, които се очаква да

...
„С 83% ще се увеличат хората, които се очаква да
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: С над 80% повече хора ще получават подкрепа от държавата

„ С 83% ще се усилят хората, които се чака да бъдат подкрепени от страната след обвързването на размера на обществените помощи с линията на беднотия от 1 юни. Размерите на помощите ще набъбнат с сред 65% и 120% според от целевите групи “.

Това заяви вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на парламентарния блиц надзор през днешния ден.

Той показа предстоящите резултати от квалифицираната от Министерството на труда и обществената политика промяна в региона на минималния приход, която ще се осъществя с влизането в действие на измененията в Закона за обществено подкрепяне и правилника за неговото използване от 1 юни.

„ Чрез измененията ще се реализира увеличение на лицата, които се употребяват от обществена поддръжка, по-точно и ясно ориентиране на обществените помощи и повишение на адекватността на обществените заплащания “, изясни министър Лазар Лазаров.

„ Министерството на труда и обществената политика е подхванало всички дейности, с цел да може от 1 юни 2023 година да започва използването на промяната. Тя е в осъществяване на ограничения от Националния проект за възобновяване и резистентност “, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР