С 689 ваксинирани служители срещу COVID-19 УМБАЛ Свети Георги -

...
С 689 ваксинирани служители срещу COVID-19 УМБАЛ Свети Георги -
Коментари Харесай

Университетската болница в Пловдив с най-много ваксинирани медици

С 689 имунизирани чиновници против COVID-19 УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив ЕАД е отпред измежду лечебните заведения в страната по брой обхванати лица досега, заяви Българска национална телевизия.

По думите на епидемиолога доктор Христиана Бацелова , това значи, че подозрения липсват, а има искащи да се имунизират.

Д-р Бацелова добавя, че се работи в стройна съгласуваност с РЗИ-Пловдив и Министерството на здравеопазването за обезпечаването на дозите от имунизацията.

" Успехът е също на екипите, които вземат участие в слагането. Съществена е ролята и на Болничната аптека, осигуряваща прецизно съблюдаване на така наречен хладилна верига - снабдяване, темпериране, запазване. Защото даже и най-минималното отклоняване от стандартите води до опорочаване на имунизацията и тя става неефективна " , изясни доктор Христиана Бацелова.

За 3 дни от старта на акцията - 27 декември 2020 година, бяха сложени първите дози на 171 непринудено записали се чиновници на лечебното заведение. Те към този момент имат приключена имунизационна скица след слагането и на втората доза, разясни доктор Христиана Бацелова.

На 1 март стартира слагането на втората доза от имунизацията за останалите 518 чиновници . Тяхната група получи първата доза в границите на 5 дни от 11 януари 2021 година

Консултации за имунизацията против COVID-19 се дават на гореща телефонна линия от доктор Христиана Бацелова и доктор Цветелина Великова. Те вземат участие непринудено в самодейността взаимно с Националната пациентска организация. Приемат приблизително по 40 позвънявания на ден.

" Звънят хора, които са решили да се имунизират, а не да се заяждат. Питат дали техните болести биха били спънка. И доста се радват, когато схванат, че може да се имунизират ", добавя доктор Бацелова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР