С 689 ваксинирани медицински лица срещу КОВИД-19 Университетската болница Свети

...
С 689 ваксинирани медицински лица срещу КОВИД-19 Университетската болница Свети
Коментари Харесай

УМБАЛ Св. Георги е с най-много ваксинирани медици до момента у нас

С 689 имунизирани медицински лица против КОВИД-19 Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив е отпред измежду лечебните заведения в страната по брой обхванати лица досега, оповестиха от здравното заведение.

" Това е общ наш триумф! Означава, че подозрения липсват, а има искащи да бъдат имунизирани. На първо място достижението е на управлението за основаната съвършена организация ", съобщи епидемиологът доктор Христиана Бацелова.

Тя, дружно с екип от сътрудници, прави операциите в единия от двата имунизационни кабинета - в база 2. Вторият екип се намира в Клиниката по кожни и венерически заболявания в база 1.

Работи се в стройна съгласуваност с РЗИ-Пловдив и Министерството на здравеопазването за обезпечаването на дозите от имунизацията. За 3 дни от началото на акцията - 27 декември 2020 година, бяха сложени първите дози на 171 непринудено записали се чиновници на лечебното заведение. Те към този момент имат приключена имунизационна скица след слагането и на втората доза, изясни още доктор Христиана Бацелова.

По думите й на 1 март стартира слагането на втората доза от имунизацията за останалите 518 чиновници. Тяхната група е получила първата доза в границите на 5 дни от 11 януари 2021 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР