С 63 гласа за“ срещу 36 гласа против“ Сенатът на

...
С 63 гласа за“ срещу 36 гласа против“ Сенатът на
Коментари Харесай

САЩ избегнаха изпадане в неплатежоспособност като вдигнаха тавана на дълга

С 63 гласа „ за “ против 36 гласа „ срещу “ Сенатът на Съединени американски щати утвърди повишението на тавана на държавния дълг. По този метод беше избегната опцията федералното държавно управление да изпадне в несъстоятелност, предадоха международните организации.

Вдигането на тавана на дълга подсигурява, че Вашингтон ще може да обслужва заплащанията си, които надвишават постъпленията в хазната и постановат тегленето на нови заеми посредством издаване на държавни облигации.

Споразумението е плод на компромис сред демократите и републиканците и значима, въпреки и частична победа за президента Джо Байдън , разясняват международните медии. Държавният глава на Съединени американски щати приветства съглашението.

„ Това е огромна победа за стопанската система и народа на Съединени американски щати “, сподели той. Споразумението сред двете ръководещи партии ще влезе в действие, откакто президентът го подпише.

Решението беше приветствано и от финансовата министърка Джанет Йелън , който разяснява, че по този метод са били избавени „ милиони работни места “.

Републиканците в Сената на няколко пъти внасяха ремонти в законопроектите и даже заплашваха още веднъж да блокират процедурата по гласоподаване. Според техни представители решението ощетява армията на Съединени американски щати. Те съумяха да издействат понижаване на редица обществени заплащания, част от които бяха обещани от Джо Байдън и демократите.

Следващите избори в Съединени американски щати са през ноември 2024 година На тях ще се гласоподава за президент, всички места в Долната камара на Конгреса и за част от местата в Сената.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР