С 62 гласа за и нито един глас против Народното

...
С 62 гласа за и нито един глас против Народното
Коментари Харесай

РСМ освободи двама министри

С 62 гласа " за " и нито един глас " срещу " Народното събрание на Севертна Македония освободи от служба министрите на опазването на здравето и на осведомителното общество и администрацията Фатмир Меджити и Азир Алиу. Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ не участваха на гласуването.


Меджити и Алиу бяха освободени от служба по предложение на техническия министър-председател Талат Джафери. Той съобщи от парламентарната естрада, че съгласно закона в държавното управление не може да има два опозиционни субекта и че това е главната причина, заради която е препоръчана промяната им.

Отстраняването на двамата министри последва разединение в " Алианса за албанците ", откакто актуалният ръководител на партията Арбен Таравари изиска поддръжката на членската маса за коалиция с Албанския опозиционен блок на идните избори, с което някогашният ръководител Зиядин Села и неговите поддръжници не да съгласни. Меджити и Алиу поддържат Таравари.

Настоящият шеф на Клиничната болница в Тетово, Илир Демири, е препоръчан за нов министър на опазването на здравето, а Наим Байрами - за министър на осведомителното общество и администрацията. Кандидатурите им ще бъдат гласувани в понеделник, 12 февруари. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР