С 61 гласа македонският парламента ратифицира договора Договора за добросъседство

...
С 61 гласа македонският парламента ратифицира договора Договора за добросъседство
Коментари Харесай

Македония ратифицира договора за добросъседство с България

С 61 гласа македонският Народното събрание ратифицира контракта Договора за добросъседство и другарство сред Република Македония и България. Документът беше подписан от министър председателите на двете страни Зоран Заев и Бойко Борисов на 1 август 2017 година
Македонският външен министър Никола Димитров съобщи, че „ договорът пази нашите ползи и ползите на България “. Той дефинира като прекрасен знак това, че договорът се ратифицира на днешния ден, на който през 1992 година България първа в света признава независимостта на Република Македония под нейното конституционно име.
В днешното съвещание не взимат присъединяване депутатите от най-голямата опозиционна партия ВРМО-ДПМНЕ. Според наблюдаващи повода за забавянето на ратификацията от македонска страна се дължи на обстоятелството, че ръководещите изчакваха смяната в управлението на ВМРО-ДПМНЕ и завръщането им в Народното събрание, откакто те оповестиха протест на съвещанията.
Причината за протеста бе, че политици от ВМРО-ДПМНЕ бяха задържани по искане на прокуратурата поради тяхното присъединяване в погрома против Народното събрание от 27 май 2017 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР