С 60 млн. евро Schneider Electric ще разшири фабриката си

...
С 60 млн. евро Schneider Electric ще разшири фабриката си
Коментари Харесай

Направиха първа копка на разширението на Schneider Electric в Тракия икономическа зона

С 60 млн. евро Schneider Electric ще разшири фабриката си в Тракия икономическа зона край Пловдив. Официална първа копка направиха през днешния ден шефът на умната фабрика Мария Топчийска, основният шеф на Schneider Electric за България, Албания, С. Македония и Косово, Радослав Кошков и зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

С инвестицията ще бъдат основани три нови индустриални линии за автоматизирани прекъсвачи, с които общият размер на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%. Разширението на Schneider Electric ще обезпечи нови 100 работни места доникъде на 2023 година



Паралелно с това компанията стартира построяването и на система за геотермална сила. „ Това е безвъзмездна сила, която употребява наличните запаси. Термопомпените елементи ще употребяват температурата на геотермалните води, с цел да създават топла вода за отопление. Агрегатите ще обезпечават и изстудяване “, изясни Мария Топчийска, която изрази вяра до 2030 година компанията да премине напълно на такава сила.

„ Поредна стъпка напред е разширението на завода Schneider Electric в Пловдив, което е образец за отличното съдействие с бизнеса и локалната власт “, означи зам.-кметът Георги Титюков, който адмирира и основаването на система за геотермална сила.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР