С 6 златни, 4 сребърни и 10 бронзови медала се

...
С 6 златни, 4 сребърни и 10 бронзови медала се
Коментари Харесай

Шампионско посрещане за медалистите от световното по кикбокс

С 6 златни, 4 сребърни и 10 бронзови медала се прибраха вкъщи българските състезатели по кикбокс от международното състезание за мъже и дами в Португалия.

Шампионатът на планетата по кикбокс на Световната кикбокс федерация (WAKO) в Албуфейра стана най-успешния за българските кикбоксьори досега. Равносметката е шест международни трофеи, три сребърни оценки и 10 бронзови медала.
17-годишната Калина Бояджиева изкова името си със златни букви в историята на родния кикбокс, ставайки първата българка с три международни трофеи от едно съревнование в дебюта си при дамите.

Единствено екип на Българска национална телевизия посрещна медалистите на аерогара София нощес.

" С толкоз хора, които пристигнаха да ни посрещнат виждам, че всички правят оценка това, което ние направихме. Аз се приключвам с три първи места, което до момента не се е случвало една жена да се завърне при първото си международно състезание с три трофеи и благодаря за посрещането ", показа разчувстваната Калина Бояджиева.

Капитанът на националния тим на България на татами Кристина Николова завоюва купата в кат. до 50 кг. - киклайт контакт.

" Това е неповторимо посрещане, доста съм щастлива, усещам се съвършено на своя територия, любувам доста на успеха ", сподели щастливата Кристина Николова пред Българска национална телевизия.

" Прогресът на кикбокса се дължи на една непрекъсната работа, това е доста труд, постояство и воля ", съобщи и Иван Кръстанов - международен първенец в кат. до 79 кг. жанр киклайт контакт.

" Трудът ни се прави оценка и действително хората виждат това, което сме постигнали, доста е прелестно да те посрещнат толкоз близки и другари ", разяснява и Кирил Илиев.

Вижте повече във видеото!

репортаж Мартин Гошев, Ивайло Христов





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР