С 586 гласа за депутатите от германския Бундестаг гласуваха днес

...
С 586 гласа за депутатите от германския Бундестаг гласуваха днес
Коментари Харесай

Германският Бундестаг одобри изпращането на тежки оръжия за Украйна

С 586 гласа " за " депутатите от немския Бундестаг гласоподаваха през днешния ден за изпращането в Украйна на тежки оръжия като танкове, самоходни гаубици и самоходни Противовъздушна отбрана системи.

Част от тези оръжия ще бъдат доставени посредством замяна – източноевропейски страни ще дадат на Украйна от своите оръжия, а ще получат в подмяна немски.

Против това гласоподаваха 100 депутата от партията на някогашните комунисти " Левицата " и крайните националисти от " Алтернатива за Германия ". 7 души се въздържаха.

За гласоподаване предлагането бе препоръчано взаимно от ръководещата коалиция и ХДС. Правителството бе подкрепено от Бундестага за всички подхванати стъпки до момента – като глобите против Русия, помощта при следствие на военни закононарушения, осъществени в Украйна и бързото преструктуриране на енергийната инфраструктура на Германия, с цел да се откъсне от съветската взаимозависимост.

" Германският Бундестаг осъжда най-остро бруталното нахлуване на Русия над Украйна. Русия наруши интернационалното право и филантропичните правила по възмутителен метод, като се пробва да навреди трайно и на европейския мир ", обявиха депутатите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР