С 58-ия си гол в елита на България Марселиньо донесе

...
С 58-ия си гол в елита на България Марселиньо донесе
Коментари Харесай

"Лудогорец" записа четвърта поредна победа в Първа лига

С 58-ия си гол в елита на България Марселиньо донесе трите точки на " Лудогорец " против " Черно море ". Шампионите се измъкнаха от тежкото посещение на стадион " Тича ", откакто домакините предложиха доста нападателна и борбена игра, само че пропуснаха доста положения.

Бразилецът означи единствения гол още в седмата минута, когато се разписа непосредствено от директен свободен удар и недобра интервенция на вратаря Емил Михайлов. С трите точки разградчани към този момент имат задатък от четири пред ЦСКА, преди алените да одобряват " Пирин ".

Въпреки идния дуел с " Брага " в Лига Европа, треньорът на " Лудогорец " Димитър Димитров – Херо не даде отмора на нито един от главните футболисти. Единствено Клаудиу Кешеру остана на пейката, а Жоао Пауло беше предпочетен да води офанзивата.

Шампионите бяха по-активни при започване на дуела, а в седмата минута съдията Ивайло Стоянов отсъди фаул на към 22 метра от вратата. Домакините имаха съществени искания, че Мариян Огнянов не е работил отвън разпоредбите, само че митингите им не бяха почетени. Марселиньо застана зад топката и с параболичен удар я прати в мрежата – 0:1.

Изпълнението на бразилеца беше чудесно, само че и вратарят на варненци Емил Михайлов не се намеси добре, откакто топката влетя в неговия ъгъл.

 Емил Михайлов не може да избави изстрела на Марселиньо в седмата минута.
© LAP.bg

Емил Михайлов не може да избави изстрела на Марселиньо в седмата минута.

До почивката домакините по този начин и не съумяха да поемат надзор над топката и да притиснат отбора на " Лудогорец ". Те приключиха първата част с повече удари, само че единствено един от тях беше прецизен. За сметка на това " Лудогорец " на три пъти застрашаваше вратата на Михайлов.

През втората част " Черно море " стартира да играе още по-агресивно и атакуваше по-масирано, само че опитният тим на " Лудогорец " знаеше по какъв начин да работи във всички обстановки. Когато трябваше и вратарят Ренан се намесваше добре.

До изненада не се стигна и " Лудогорец " завоюва трите точки във Варна. Успехът е трети следващ за първенците на " Тича ", където преди години разградчани имаха негативен баланс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР